Trade Fair Aalsmeer  - Afbeelding

Trade Fair Aalsmeer

Duurzaamheid en milieubewustzijn

Al enkele jaren is er een groeiende interesse in duurzame producten, inclusief bloemen en planten. Wat dan ook zorgt voor meer vraag naar milieuvriendelijke kweekmethoden, biologisch geteelde bloemen en planten en verpakkingen met een lagere milieu-impact. Dit was dan ook duidelijk te merken op de beurs a.d.h.v. geavanceerde kweeksystemen, milieuvriendelijke bestrijding van ongedierte tot het verwerken van orders met drones.

Luchtzuiverende planten

Luchtzuiverende planten staan bekend om hun vermogen om schadelijke stoffen uit de lucht te filteren, waardoor de binnenlucht wordt gezuiverd. Deze planten nemen niet alleen kooldioxide op, maar absorberen ook verontreinigende stoffen zoals benzeen, formaldehyde en trichloorethyleen, die vaak voorkomen in alledaagse voorwerpen zoals meubels, verf en schoonmaakmiddelen.

Enkele populaire luchtzuiverende planten die eenvoudig te integreren zijn:

  • Sansevieria (Vrouwentongen): een sterke plant die weinig onderhoud nodig heeft en bekend staat om het filteren van formaldehyde.
  • Spinplant (Chlorophytum comosum): effectief in het verwijderen van verschillende schadelijke stoffen.
  • Areca Palm (Areca Lutescens): wondermooie palm die niet alleen de lucht zuivert, maar ook zorgt voor een tropische vakantiesfeer.
  • Bamboepalm (Chamaedorea seifrizii): staat bekend om het filteren van benzeen en trichloorethyleen.

Pastelkleuren

Bloemen in pastelkleuren blijven een trend in de wereld van bloemendesign. Zo zorgen zachte tinten steeds voor een vleugje romantiek en elegantie in elke setting, of het nu gaat om bruiloften, evenementen of gewoon als decoratie in huis. 

Het is de veelzijdigheid die deze trend zo geliefd maakt. Pastelbloemen passen perfect bij verschillende thema's en stijlen, van vintage en romantisch tot modern en minimalistisch. Ze stralen een gevoel van frisheid uit en creëren een rustgevende sfeer.

Mokka

Mokkakleurige bloemen stralen een natuurlijke warmte uit die perfect is voor verschillende gelegenheden, van chique bruiloften tot stijlvolle evenementen en intieme interieurs. Denk aan rozen in rijke koffietinten, dahliabloemen met een vleugje chocolade of lelies met een diepbruine nuance. Deze bloemen voegen niet alleen een uniek kleurenpalet toe, maar ze brengen ook een gevoel van luxe en diepte met zich mee.